Europeiska mobiltetsveckan 16-22 september

Europeiska mobiltetsveckan, (European mobility week), är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter.

Varje kommun som deltar utformar sina egna aktiviteter. I Lidköping har vi under åren som vi deltagit exempelvis anordnat bilfria dagar, cykeluppvisningar, informationsaktiviteter, föreläsningar, tävlingar och mycket annat.

Den europeiska mobilitetsveckan äger rum den 16-22 september varje år.

Tema och slogan 2021

Tema: Hållbar mobilitet – Sunt och tryggt

Slogan: Res hållbart, håll dig frisk

Trafikantveckan byter namn till Europeiska mobilitetsveckan

Hösten 2020 gick det ut en enkät om namnet på veckan. Det var 83 kommuner som svarade, och 73 av dem röstade för ett namnbyte till Europeiska mobilitetsveckan. Många upplevde det som ett tydligare och mer rättvisande namn. Det engelska namnet på veckan är European Mobility Week.

Allmän information och länkar om trafikantveckan

Europeiska mobilitetsveckan – för hållbara resor och transporter - Trafikverket Länk till annan webbplats.

Årets innehåll i Lidköping:

Upptäck Lidköping till fots eller med elcykel med

”Lidköpingsryggan”.Lidköpingsryggan är en rolig utmaning som går ut på att ta sig runt i staden, klura ut uppgifter och få nya ledtrådar som leder dig mot målet. Med dig har du en ryggsäck med olika kombinationslås och en bok som tar dig runt i staden. Lite som ett Escape-game i en ryggsäck med staden som spelplan.

Nedanstående tider är möjliga för att testa Lidköpingsryggan under mobilitetsveckan.

  • Torsdag 16 sep kl. 15.30
  • Fredag 17 sep kl. 9.40, 11.20, 14.45 och 17.00
  • Lördag 18 sep kl. 10.00 och 15.00
  • Söndag 19 sep kl. 9.00 och 14.00
  • Måndag 20 sep kl. 9.15 och 16.30
  • Tisdag 21 sep kl. 9.30 och 16.00
  • Onsdag 22 sep kl. 15.15

Tiderna är ungefärliga och kan komma att justeras något. Exakt tid görs upp vid bokningen. För att se vilka tider som är bokade hänvisar vi till våra sociala medier där vi uppdaterar.

Vill du läsa mer om Lidköpingsryggan söker du upp oss på Facebook eller Instagram.

Kostnaden är normalt 100 kr/person, under mobilitetsveckan bjuder kommunen på den och det blir helt gratis att testa Lidköpingsryggan.

Du bokar via mejl till lidkopingsryggan@gmail.com, sms till Anna på 0725-499 483 eller via Messenger till Facebook Lidköpingsryggan. Vid bokning anger du totalt antal personer och även hur många av dessa som är vuxna, ungdomar under 19 år respektive barn och deras ålder. Ev. avbokning görs senast tre dagar före bokad tid för att ge andra möjlighet att testa om ni får förhinder.

Besök vårt informationstält på Nya Stadens torg lördagen den 18:e september klockan 9-14.00. På torget finns möjlighet att anmäla sig till årets Vintercyklistprojekt. Vi kommer även informera om andra pågående projekt som På Egna Ben och Cykelvänlig arbetsplats.

På plats finns även Turistbyrån som informerar om stadens hyrcykelsystem och mycket annat.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till Kontaktcenter på 0510-77 00 00 eller via kommun@lidkoping.se

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till Kontaktcenter på 0510-77 00 00 eller via kommun@lidkoping.se

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: