Operativ Produktionstekniker

300 YH-poäng, 1,5 års utbildning.

Bli eftertraktad på arbetsmarknaden och var med och utveckla hållbara produktionsprocesser inom livsmedels-, läkemedels- och tillverkningsindustrin. Utbilda dig till Operativ produktionstekniker med inriktning polymera material.

Två personer i verkstadsmiljö

Polymera material är komplexa och används överallt omkring oss, exempelvis i byggnadsmaterial, implantat och förpackningar. Tillverkarna är i stort behov av personer med kompetens som kan bidra till hållbar utveckling och effektivisering via bland annat LEAN. Vi erbjuder en specialiserad utbildning som ger praktiska och teoretiska kunskaper för att arbeta som produktionstekniker i de flesta tillverkande företag samtidigt som du får eftertraktad kompetens att arbeta med formsprutning, formgjutning och värmeformning inom polymerindustrin.

Utbildningen leder till jobb

Efter utbildningen kan du arbeta som exempelvis processoperatör, tekniker, produktionsberedare eller ställare på företag inom plast- och gummiindustrin men också övrig tillverkningsindustri. Ansvarsområden är bland annat att göra riskanalyser, styra och övervaka tillverkningsprocesser, säkerställa att dessa sker effektivt och med hög kvalitet men också att kunna åtgärda eventuella fel vilket kräver stor kunskap om såväl tillverkningsprocessen, utrustningen samt materialet.

Yrkeshögskoleutbildning leder till jobb

93% av de examinerade hade jobb året efter sin examen enligt MYH, 2019.

Föreläsningarna ges på Campus Västra Skaraborg med sändning till Skövde två till tre dagar per vecka. Övriga dagar ägnas åt självstudier. Utbildningen är en platsbunden heltidsutbildning med stor näringslivsanknytning genom LIA (praktik) på företag där du skapar viktiga kontakter som leder till jobb.

Filmer om utbildningen

I filmerna berättar Jon Johansson, utbildningsledare, lite mer om yrkeshögskoleutbildningen Operativ produktionstekniker.

Är utbildningen något för dig?
Om vem utbildningen passar för.

Vad innebär jobbet?
Om vad jobbet som Operativ produktionstekniker innebär.

Finns det jobb?
Om hur arbetsmarknaden ser ut efter utbildningens slut.

Vad är polymera material?
Om vad polymera material (plaster) egentligen är.

PDF om utbildningen

Klicka på bilden för att öppna en PDF med mer information.

Omslag PDF om utbildningen operativ produtktionstekniker

Kontakt

Jon Johansson

Titel: Utbildningsledare

Tel: 0510-770408

E-post: Jon.Johansson@edu.lidkoping.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till Kontaktcenter på 0510-77 00 00 eller via kommun@lidkoping.se

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till Kontaktcenter på 0510-77 00 00 eller via kommun@lidkoping.se

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: