Lidköping bjuder till Sommarfest 16-18 juni

2022 går Lidköping in på sitt 576:e år som stad och nu vill Lidköpings kommun bjuda alla invånare på Sommarfest 16-18 juni 2022. Detta som ett avslut på firandet av Lidköping 575-år. Det blir tre händelserika och glädjefyllda dagar, på och kring Nya Stadens torg.

Torsdagen bjuder upp till dans och en dansbana byggs på torget så alla som är sugna på att dansa kan göra detta. Underhållningen består bland annat av succébandet Shine som lagt ”danssverige” för sina fötter och Sannex, som hyllas av både recensenter och inte minst publiken.

Ungdomarna är extra välkomna under fredagen när artisten och TikTok-fenomenet Björn Holmgren, alias ”BussBerra” och Sveriges egna r´n´b-drottning Cherrie som har prisats i både P3 Guld och Grammis-galan kommer till torget.

Lördagens tema är just torghandeln som är viktig för Lidköping. Den blir som vanligt omfattande och variationsrik. Det kommer även finnas en hel del annat att se och uppleva med bland annat roliga aktiviteter för barn. Lördagen kommer också ha fokus på sjöfart och intressanta sjöfartshistorier och framtidsvisioner. Lidköping är en sjöstad med många unika värden som är förtjänta att firas.

- Denna sommarfest handlar om att skapa möjligheten till upplevelser och underhållning för alla, på lika villkor. Det känns extra kul att kunna erbjuda något som är mer inriktat till ungdomar då detta har efterfrågats, säger Hanna Reidmar, kultursamordnare Lidköpings kommun.

- Vi hoppas att Lidköpingsborna kommer till Nya Stadens torg och tar del av utbudet dessa dagar och får en rolig och minnesvärd upplevelse. Det känns roligt att vi på Destination Läckö-Kinnekulle tillsammans med Kultur och fritid på Lidköpings kommun fått möjligheten till att planera och genomföra denna sommarfest, avslutar Andrea Johansson, evenemangsansvarig Destination Läckö-Kinnekulle.

Detaljerna för Sommarfesten planeras för fullt tillsammans med näringslivet, föreningslivet och Lidköpings kommun. Evenemanget kommer ha ett hållbarhetstänk och tillsammans ska vi jobba för att de 25 år som är kvar till stadens 600-årsjubileum blir hållbara ur många aspekter så att vi kan fortsätta att utvecklas, leva, verka i och besöka vår stad i minst 600 år till!

Mer information om evenemanget hittar man framöver i evenemangskalendern på www.lackokinnekulle.se Länk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: