Stödcentrum för unga brottsutsatta
Varje dag drabbas barn och ungdomar av brott. Att bli utsatt för ett brott är ofta en svår upplevelse och man kan behöva någon att prata med. Vi på Stödcentrum ger dig råd, stöd och information.
När man blivit drabbad av ett brott är det vanligt att känna sig rädd, arg och ledsen. Många frågor kan dyka upp: Varför blev just jag utsatt? Vad händer i en polisutredning? Och hur går en rättegång till?
Vi på Stödcentrum finns här för att hjälpa dig. Vår verksamhet bedrivs av socialtjänsten i Lidköping, Skara, Vara, Götene, Grästorp och Essunga. Vi vänder oss till ungdomar från 12 år, som har blivit utsatta för exempelvis personrån, misshandel, våldtäkt, olaga hot eller ofredande.
Kontakta Stödcentrum
Telefon: 0510-77 14 26
Telefontider: Tisdagar 13.30-14.30 och torsdag 08.30-09.30 Semesterstängt vecka 28-30.
E-post: stodcentrum@lidkoping.se
Vilken hjälp kan jag få?
Vi kan hjälpa dig att bearbeta brottshändelsen och de konsekvenser händelsen fört med sig. Du kan också få hjälp att förbereda dig för en eventuell rättegång. Vi stöttar dig även med praktiska saker som kontakt med polis, åklagare och försäkringsbolag.
Även du som blivit vittne till en brottshändelse kan få stöd av oss. Vi erbjuder också individuella samtal för föräldrar.
Hjälpen är kostnadsfri.
Vad krävs för att få hjälp?
Det krävs ingen polisanmälan av brottet för att få hjälp av oss. Vi rekommenderar dock att du alltid gör en polisanmälan. Det är ett sätt att säga ifrån, att sätta en gräns. Just din polisanmälan kan innebära att gärningspersonen ställs inför rätta.
Kan jag vara anonym?
Du väljer själv om du vill vara anonym. Vi har sekretess och får inte föra vidare någon information.
Publicerad:
Senast uppdaterad: